Vastgoed Inspectie

Hierbij gaat het om klanten die op zoek zijn naar verbeteringen in de energie-efficiency en duurzaamheid van haar onroerend goed portefeuille. Aanleiding om Dronequest te vragen om een volledig, efficiënt en thermische inspectie uit te voeren. Doel van de thermische inspectie i s het vinden van hot- en cold spots, lekkages en andere afwijkingen die, om verschillende redenen, op een bovengemiddeld energieverlies duiden. Voor optimale condities is een inspectie gewenst gedurende een koude periode in het jaar. Dit zorgt voor voldoende grote verschillen tussen binnen- en buten temperatuur resulterende in een delta T tussen de 15 en 20 Celsius.

 

 

 

De inspecties worden uitgevoerd door een twee mans crew bestaande uit een RPA-L drone piloot en een gecertificeerde level-1 thermisch inspecteur. Gedurende de inspectie kan het object (kozijnen, daken, deuren, zonnepanelen, boilers etc) met behulp van een multicopter uitgerust met een thermische camera worden geïnspecteerd. Alle gewenste onderdelen worden vast gelegd in volledig radiografische beelden met een 640 x 512 resolutie. Elke opname wordt tevens vast gelegd als RGB-beeld welke tijdens de rapportage de identificatie en herkenning makkelijker maakt. Na afloop worden de bevindingen door een level 1 thermografisch inspecteur in een kwalitatieve rapportage vastgelegd en persoonlijk gepresenteerd aan de klant. Het resultaat wordt aangeboden in een goed gedocumenteerd rapport van gesignaleerde afwijkingen die aanleiding zijn tot nader onderzoek.

 

 

Other Services

  • Drone Fotografie en Video

    Drone fotografie en video   Het werken met een drone zorgt voor een grote flexibiliteit. Zo kunnen we van elk gewenst onderwerp altijd een mooi op maat gemaakte luchtfoto maken.

  • Chemie & Industrie

    Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Ten behoeve van het inspecteren van een productielijn wil de Asset owner graag de actuele staat inzichtelijk hebben. Traditionele methodes zijn erg kostbaar en