Chemie & Industrie

Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Ten behoeve van het inspecteren van een productielijn wil de Asset owner graag de actuele staat inzichtelijk hebben. Traditionele methodes zijn erg kostbaar en erg tijdrovend en daarom worden de mogelijkheden met betrekking tot het uitvoeren van inspecties middels drones steeds vaker ingezet omdat het sneller, veiliger en efficiënter is.

 

Bij het uitvoeren van de vluchten wordt er rekening gehouden met de aanwezige ATEX zones. Dronequest draagt zorg voor het feit dat er nooit boven/binnen deze zones gevlogen wordt door het toevoegen van een ‘Virtueel Geofence’. Door het gebruik van geavanceerde flight planning software worden bovenstaande ATEX zones als No Fly Zones beschouwd en zal de drone deze gebieden nooit invliegen.

 

Inmeten grondslagpunten; alvorens het vliegen worden zogenoemde grondslagpunten aangebracht op de weg rondom de installatie. Deze grondslagpunten worden gebruikt om een eventueel 3D model op coördinaten te leggen.

 

 

 

Eindproducten

  • 3D scan van een productielijn (aangeleverd als 3D mesh)
  • Losse foto’s met een resolutie van circa 3mm per pixel
  • Infrarood foto’s
  • 3D puntenwolk welke kan worden uitgewerkt tot een CAD model

Other Services

  • Windturbines

    Het gebruik van drones om windparken te inspecteren maakt het mogelijk snel en adequaat defecten van windturbines en rotorbladen op te sporen. Bij het inspecteren van windturbines kan de drone

  • Luchtvaart

    De drone is zo ingesteld dat het geschikt is voor gebruik binnen een hangaar. Zodra de drone door de bestuurder geactiveerd wordt, volgt het een voorgeprogrammeerde route. Tijdens de vlucht