Chemie & Industrie

Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Ten behoeve van het inspecteren van een productielijn wil de Asset owner graag de actuele staat inzichtelijk hebben. Traditionele methodes zijn erg kostbaar en erg tijdrovend en daarom worden de mogelijkheden met betrekking tot het uitvoeren van inspecties middels drones steeds vaker ingezet omdat het sneller, veiliger en efficiënter is.

 

Bij het uitvoeren van de vluchten wordt er rekening gehouden met de aanwezige ATEX zones. Dronequest draagt zorg voor het feit dat er nooit boven/binnen deze zones gevlogen wordt door het toevoegen van een ‘Virtueel Geofence’. Door het gebruik van geavanceerde flight planning software worden bovenstaande ATEX zones als No Fly Zones beschouwd en zal de drone deze gebieden nooit invliegen.

 

Inmeten grondslagpunten; alvorens het vliegen worden zogenoemde grondslagpunten aangebracht op de weg rondom de installatie. Deze grondslagpunten worden gebruikt om een eventueel 3D model op coördinaten te leggen.

 

 

 

Eindproducten

  • 3D scan van een productielijn (aangeleverd als 3D mesh)
  • Losse foto’s met een resolutie van circa 3mm per pixel
  • Infrarood foto’s
  • 3D puntenwolk welke kan worden uitgewerkt tot een CAD model

Other Services

  • Kunstwerk Inspecties

    Dronequest kan ook snel, veilig en betrouwbaar kunstwerken inspecteren en maakt daarbij gebruik van een eigen ontwikkeld algoritme dat oa in staat is om scheuren vanaf 1 cm te herkennen

  • Drone Inspectie

    Drone Quest: Drone Inspectie Specialist   Tegenwoordig worden drone-inspecties uitgevoerd in bijna elke branche die visuele inspecties vereist. Drone-inspecties kunnen de hoge kosten, veiligheidsrisico’s en tijd die gepaard gaan met