Chemie & Industrie

Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Ten behoeve van het inspecteren van een productielijn wil de Asset owner graag de actuele staat inzichtelijk hebben. Traditionele methodes zijn erg kostbaar en erg tijdrovend en daarom worden de mogelijkheden met betrekking tot het uitvoeren van inspecties middels drones steeds vaker ingezet omdat het sneller, veiliger en efficiënter is.

 

Bij het uitvoeren van de vluchten wordt er rekening gehouden met de aanwezige ATEX zones. Dronequest draagt zorg voor het feit dat er nooit boven/binnen deze zones gevlogen wordt door het toevoegen van een ‘Virtueel Geofence’. Door het gebruik van geavanceerde flight planning software worden bovenstaande ATEX zones als No Fly Zones beschouwd en zal de drone deze gebieden nooit invliegen.

 

Inmeten grondslagpunten; alvorens het vliegen worden zogenoemde grondslagpunten aangebracht op de weg rondom de installatie. Deze grondslagpunten worden gebruikt om een eventueel 3D model op coördinaten te leggen.

 

 

 

Eindproducten

  • 3D scan van een productielijn (aangeleverd als 3D mesh)
  • Losse foto’s met een resolutie van circa 3mm per pixel
  • Infrarood foto’s
  • 3D puntenwolk welke kan worden uitgewerkt tot een CAD model

Other Services

  • Drone Inspectie

    Drone Quest: Drone Inspectie Specialist   Tegenwoordig worden drone-inspecties uitgevoerd in bijna elke branche die visuele inspecties vereist. Drone-inspecties kunnen de hoge kosten, veiligheidsrisico’s en tijd die gepaard gaan met

  • Petrochemie & Energie

    Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Een scope kan bestaan uit de inspectie van een gehele staalconstructie van de fakkel, inclusief ladders en bordessen en de gehele fakkelconstructie inclusief hitteschilden